Filosofia de treball

Filosofia de treball

Cada persona és única, per tant, tot i que dues persones poden estar passant per una mateixa experiència, ja sigui aquesta positiva o negativa, la manera de pensar-hi, de sentir-la, de reaccionar, en fi,  la manera de viure-la és diferent, és personal e individual i única, i els nens i adolescents no en són una excepció i les seves famílies tampoc.

La infantesa i l’adolescència són dues etapes del desenvolupament diferenciades que comprenen rangs d’edats diferents però les dues són etapes vitals pel creixement i el desenvolupament de la persona en totes les seves dimensions (personal, emocional-afectiva, social, física, intel·lectual, ètico-moral, sexual, comunicativa-lingüística) ja que tot allò que experimentem i aprenem en aquestes etapes repercutirà en la nostra vida d’adults.

La família és un element clau en aquestes etapes. La família és l’encarregada de proporcionar  la protecció i atenció al menor, l’educació i un marc afectiu i d’estabilitat necessaris pel seu correcte desenvolupament.

Els infants i adolescents son éssers fràgils i vulnerables. La infància i l’adolescència tenen els seus propis reptes, reptes que es poden viure en determinades circumstàncies com obstacles o dificultats per seguir endavant i fer front al dia a dia produint un patiment i dolor en el nen/adolescent que moltes vegades també traspassa a les persones del seu voltant. En ocasions, la família no sap com afrontar o ajudar al seu fill amb els sentiments de tristor, desorientació, enuig, inutilitat, impotència o frustració que això pot generar com a pares i que alhora estant repercutint en la relació amb el nostre fill deteriorant-la.

És en aquestes situacions que els psicòlegs intervenim com a professionals tant amb el menor com amb la seva família. La teràpia que s’ofereix en el centre de psicologia INFANS sempre té en compte aquests criteris, és a dir, s’adapta la intervenció als infants i adolescents, a la seva manera de ser i a la seva manera particular de veure i enfocar el seu problema, oferint sempre una  teràpia personalitzada, buscant sempre  un clima de confiança i col·laboració que  permeti establir el vincle necessari amb el menor perquè la teràpia evolucioni favorablement. En aquesta intervenció té un paper clau l’assessorament i el suport a la família. L’objectiu sempre és  buscar el benestar del menor, és buscar que l’infant/adolescent es senti millor, és ajudar-lo a trobar la seva estabilitat emocional proporcionant-li les eines necessàries perquè pugui recuperar-se lo abans possible i continuar gaudint de la seva vida amb normalitat.

Els professionals del centre INFANS realitzen també un treball amb l’escola quan aquest és necessari, ja que l’escola és un altre element socialitzador molt important pel nen/adolescent.

Si us trobeu en una situació on considereu que el vostre fill o vosaltres com a pares necessiteu ajuda, no dubteu en contactar, tingueu en compte que el temps que transcorre des de la presentació del problema o dificultat fins que es demana ajuda és essencial tant per la durada de la intervenció com per la recuperació del vostre fill.

Necessites ajuda?

CONSULTA’NS