Skip to content

Els nostres tractaments

El centre de psicologia INFANS ofereix un servei especialitzat en psicologia Infantil, psicologia Juvenil i psicologia d’ Adults, ubicat al centre de Mataró. L’equip del centre INFANS està format per professionals col·legiats amb formació i experiència en l’àmbit de la psicologia infantil, juvenil i d’adults.

El tractament que s’ofereix en el centre de psicologia INFANS és sempre personalitzat i adaptat a les necessitats concretes i específiques que cada situació requereix. Per aquest motiu, els professionals que treballen amb infants i joves no treballen amb adults, i viceversa. Tot sempre per garantir la millor especialització i atenció a totes aquelles famílies i persones que confien en nosaltres.

Psicologia infantil

Criar fills no és una ciència exacta, ni tan sols dins de la mateixa família. Cada nen és únic i cal aprendre a enfrontar-se als reptes de la paternitat amb determinació i flexibilitat si volem aconseguir criar nens més feliços i tenir-hi una millor relació. Igual que detectem que el nostre fill té gana, son, o que necessita que se li canviï de bolquer, hem de detectar de manera primerenca els seus patiments infantils que en aquesta etapa solen ser de tipus emocional i conductual. Nosaltres podem detectar i tractar aquestes problemàtiques i oferir-vos pautes d’actuació i claus per comprendre millor les necessitats del vostre fill. La nostra intervenció es basa en la Teràpia Cognitiu Conductual. Si us trobeu en una situació on considereu que el vostre fill o vosaltres com a pares necessiteu ajuda no dubteu en contactar amb nosaltres, us podem ajudar!

Més informació
Centro de psicología infantil en Mataró

Psicologia juvenil

Tractem totes aquelles problemàtiques presents en aquestes etapes que poden deteriorar la relació entre pares i fills i alterar la vida diària de l’adolescent causant dany emocional i patiment al menor i el seu entorn més proper. La nostra intervenció en el cas de la població juvenil es basa sobretot en la Teràpia Cognitiu Conductual. Si us trobeu en una situació on considereu que el vostre fill o vosaltres com a pares necessiteu ajuda no dubteu en contactar amb nosaltres, us podem ajudar!

Més informació
Centro de psicología juvenil en Mataró

Psicologia d’adults

Tractem aquells desajustos emocionals i/o conductuals que poden sorgir en aquesta etapa i que interfereixen en el funcionament emocional, social i laboral, trencant l’equilibri psicològic de l’adult e impactant de manera negativa en la seva vida, dificultant que pugui dur a terme les seves activitats diàries sense dificultats i generant un gran malestar i patiment a sí mateix i/o a la seva família o entorn més proper. La nostra intervenció en el cas de la població adulta també  es basa en la Teràpia Cognitiu Conductual i la Teràpia Breu Estratègica. Si et trobes davant un problema que comença a afectar en gran mesura el teu dia a dia, que et dificulta o impedeix realitzar activitats o relacionar-te amb normalitat no dubtis en contactar amb nosaltres, et podem ajudar!

Més informació
Centro de psicología adultos en Mataró

Teràpia de parella

Les relacions de parella són la font de benestar més gran per a les persones. Al començament de les relacions tot és autènticament bonic i intens. No obstant això, la vida en parella comporta també dificultats, ja que moltes vegades les diferències individuals acaben en conflicte. Les parelles travessen diferents etapes en el seu desenvolupament i en la seva evolució i sovint s’han d’enfrontar amb situacions o moments difícils i estressants que moltes vegades acaben danyant i deteriorant la relació i generant diferents problemes. Un bon indicador per saber quan és recomanable la teràpia de parella és basar-se en com de satisfets us sentiu respecte a la vostra relació de parella. Quan sentiu que esteu patint i que voleu fer alguna cosa per canviar, aquest seria el moment ideal per iniciar un procés de teràpia de parella, ja que és un indicador que existeix la motivació suficient per iniciar un canvi. No dubtis en contactar amb nosaltres, us podem ajudar!

Més informació
Terapia de pareja en Mataró

Desitges conèixer-nos i demanar informació?

Faq

Un psicòleg és un professional de la salut mental format i qualificat per a entendre, avaluar i tractar el comportament humà i els processos mentals. Aquests professionals utilitzen una àmplia gamma de tècniques i estratègies terapèutiques per a ajudar les persones a enfrontar els desafiaments emocionals, psicològics i de comportament, millorar el seu benestar mental i fomentar el creixement personal.

Els psicòlegs poden especialitzar-se en diverses àrees, incloent-hi la psicologia clínica, la psicologia educativa, la psicologia de l’esport, la psicologia forense, entre altres. Treballen en una varietat d’entorns, com a hospitals, clíniques, escoles, empreses i consultes privades, oferint teràpies individuals, de parella, familiars o grupals.

Necessita acudir a un psicòleg qualsevol persona que senti que les seves emocions, pensaments o comportaments interfereixen en el seu benestar diari, en les seves relacions o en la seva capacitat per a afrontar les tasques quotidianes. No és necessari patir un trastorn mental greu per a beneficiar-se de la teràpia psicològica. Aquí alguns exemples de situacions en les quals buscar ajuda professional pot ser útil:

 1. Dificultats emocionals: Sentiments de tristesa, ansietat, estrès, ira, o qualsevol altra emoció intensa que se senti difícil de manejar.
 2. Problemes de relació: Conflictes amb la parella, familiars, amics o col·legues de treball.
 3. Canvis vitals importants: Com el duel per la pèrdua d’un ser estimat, divorci, canvis d’ocupació o mudances.
 4. Problemes de comportament: Dificultats amb el maneig de la ira, impulsivitat, o comportaments que afecten negativament la vida personal o professional.
 5. Millora personal: Desitjo de millorar l’autoestima, habilitats de comunicació, gestió del temps o qualsevol altre aspecte personal.
 6. Trastorns mentals: Trastorns d’ansietat, depressió, trastorns alimentosos, addiccions i altres diagnòstics clínics.
 7. Suport en el maneig de malalties cròniques: Ajuda per a afrontar l’estrès emocional i psicològic que poden generar condicions de salut cròniques o serioses.

En resumen, la ayuda de un psicólogo es valiosa para cualquier persona que desee mejorar su calidad de vida, enfrentar de manera efectiva sus problemas o explorar su crecimiento personal.

La decisió de buscar un psicòleg especialitzat en adults, juvenil o infantil depèn principalment de l’edat i les necessitats específiques de la persona que busca ajuda. Cadascuna d’aquestes especialitzacions se centra en les etapes de desenvolupament i els desafiaments únics que es presenten en diferents moments de la vida:

 • Psicologia infantil: S’enfoca en nens fins a la preadolescència. Els psicòlegs infantils estan especialitzats a entendre el desenvolupament emocional i conductual dels nens, i tracten problemes com a dificultats de comportament, trastorns de l’aprenentatge, ansietat, impacte de divorcis o pèrdues familiars, entre altres. Utilitzen tècniques adaptades als nens per a facilitar l’expressió de les seves emocions i pensaments.
 • Psicologia juvenil o adolescent: Dirigida a adolescents, aquesta branca s’especialitza en els desafiaments específics d’aquesta etapa de la vida, incloent-hi la identitat, l’autoestima, problemes escolars, relacions amb parells, ansietat, depressió, i altres problemes de salut mental. Els psicòlegs juvenils treballen per a construir una connexió amb l’adolescent i proporcionar un espai segur per a explorar els seus sentiments i comportaments.
 • Psicologia per a adults: S’ocupa de les qüestions i desafiaments que enfronten els adults, com l’estrès laboral, problemes de relació, paternitat, transicions de vida, trastorns de salut mental, i més. Els psicòlegs per a adults ajuden les persones a navegar per aquestes qüestions a través de diverses teràpies i tècniques adaptades a les necessitats individuals.

L’elecció del tipus de psicòleg hauria de basar-se en qui necessita el suport i quins problemes específics s’estan enfrontant. És important seleccionar un professional que no sols tingui la formació i experiència adequada per a l’edat de l’individu, sinó que també s’especialitzi en els problemes particulars que es desitgen abordar.

Una teràpia psicològica, també coneguda com a psicoteràpia, és un procés estructurat on un professional de la psicologia, mitjançant l’ús de tècniques científicament validades, ajuda a una persona, parella, família o grup a entendre i resoldre problemes emocionals, cognitius, conductuals o interpersonals. L’objectiu de la teràpia és promoure canvis significatius en la vida del pacient, millorant el seu benestar, salut mental i qualitat de vida.

El procés terapèutic pot variar considerablement depenent de l’enfocament teòric del terapeuta (com a cognitiu-conductual, psicoanalític, humanista, sistèmic, entre altres), els objectius específics del pacient i la naturalesa del problema o dificultat presentada. Malgrat aquestes diferències, la teràpia psicològica generalment inclou les següents etapes:

 1. Avaluació inicial: Es recopila informació sobre l’historial psicològic, mèdic i social del pacient, així com la descripció del problema actual. Això pot incloure entrevistes, qüestionaris i, a vegades, proves psicològiques.
 2. Establiment d’objectius: Terapeuta i pacient acorden els objectius de la teràpia, que han de ser clars, assolibles i mesurables, i treballen junts cap a la seva consecució.
 3. Intervenció: El terapeuta empra tècniques i estratègies específiques per a ajudar el pacient a enfrontar i superar els seus problemes. Això pot incloure la modificació de patrons de pensament i comportament, el desenvolupament d’habilitats d’afrontament, la millora de la comunicació i les relacions interpersonals, entre altres.
 4. Avaluació del progrés: Al llarg de la teràpia, s’avalua el progrés cap als objectius establerts. Això pot portar a ajustos en les metes o en les estratègies d’intervenció.
 5. Terminació: Una vegada aconseguits els objectius de la teràpia o quan es considera que s’ha aconseguit un progrés suficient, es planifica la finalització de la teràpia. Aquesta etapa pot incloure discussions sobre com mantenir i aplicar els canvis reeixits en la vida quotidiana i com manejar possibles dificultats futures.

La durada de la teràpia varia àmpliament i depèn de la complexitat i naturalesa dels problemes abordats, així com de l’enfocament terapèutic utilitzat. Algunes teràpies són de curt termini, durant només unes poques sessions, mentre que unes altres poden estendre’s per mesos o fins i tot anys. La teràpia pot ser individual, de parella, familiar o grupal, depenent de les necessitats i preferències del pacient.

La durada de les sessions de teràpia psicològica pot variar depenent de l’enfocament terapèutic del professional i de les necessitats específiques del pacient.

Parlem?

Si vols ampliar informació o demanar visita, envia'ns un missatge mitjançant el següent formulari de contacte i et respondrem al més aviat possible.


  Estàs interessat en:

  1. Psicologia d'adults:

  2. Psicologia infantojuvenil:


  He llegit i accepto l'avís legal i la Política de Privacitat.

  Opinions dels nostres clients

  Nilith
  Nilith
  25/01/2024
  Molt contents amb el tracte dels especialistes del centre. T’hi sents comode desde el primer minut. Molt recomenable.
  NICOLAS SUAREZ
  NICOLAS SUAREZ
  09/01/2024
  Tracte excel·lent. Gemma es un encant i es nota la passió per la seva professió. Recomanable al 200%
  Albert C
  Albert C
  12/12/2023
  Gemma es una gran profesional con un don para conectar con los niños/as y una gran experiencia para detectar y encauzar rápidamente el origen de las situaciones que nos llevan a los padres a buscar ayuda profesional, desde la primera visita con nuestro hijo ya nos dimos cuenta que habíamos acertado al 100% con ella. Su implicación con la familia y la escuela es máxima. Y, para mi también muy importante, los informes de diagnóstico y seguimiento recibidos fueron detallados y profesionalmente impecables.
  Daya Cavero
  Daya Cavero
  12/12/2023
  Muy contenta con Gemma a mi hija le va muy bien, luego de ir a muchas psicólogas tuve la suerte de contactar con ella y desde que la trata hemos visto un cambio, siempre está en contacto con el cole y con nosotros para ayudarla. Excelente profesional, super amable y cercana, la recomiendo!!!
  Roser Martinez Munné
  Roser Martinez Munné
  11/12/2023
  Gràcies a la Gemma la meva filla ha fet un canvi positiu amb tots els expectes, a l'escola,amb la família i els amics. Es una molt bona profesional, acompanya al infant , els pares en tot el procés. Gràcies i seguim treballant.
  Sara Acosta Parras
  Sara Acosta Parras
  11/12/2023
  Molt contenta, molt bona professional. Va tenir un tracte molt agradable en tot moment tant amb la meva filla com amb mi. Tornarem en un futur si és necessari. Gràcies Gemma!
  Eva Joan
  Eva Joan
  11/12/2023
  El mètode Glifo'g funciona. Al meu fill li ha anat molt bé. Molt bo assessorament i gestió
  Enric Camon
  Enric Camon
  11/12/2023
  Excel•lents professionals centrats en el benestar emocional dels infants i adolescents, exposen amb claredat com els veuen i com ajudar-los. Confiança absoluta en el seu servei.
  Carme Salas
  Carme Salas
  14/12/2021
  La Fàtima és molt bona professional dolça i atenta que entén el neguit dels pares i ha ajudat a treballar, en aquest cas el meu adolescent a gestionar les emocions en aquesta etapa que a demés la va començar en ple confinament, era una bomba de rellotgeria. Ara convivim equilibrats pares i germans. Moltes gràcies.
  Manel Julià Just
  Manel Julià Just
  06/12/2017
  Gran professional i persona.
  Back To Top
  Abrir chat
  Contacta con INFANS
  Hola 👋
  ¿En qué podemos ayudarte?